Kuchyně správných rozměrů a velikostí
Vaření je v posledních letech na vzestupu. Polévky v sáčku, levné náhražky či hotová jídla pomalu berou za své a vrací se poctivé tradiční vaření. Ovšem k tomu potřebujete také pořádnou kuchyni. Jak by měla správně vypadat podle kuchyňských designérů? To vám prozradíme v tomto článku. |
|
|
|
|
|
Publikováno dne 28.2.2018 |
|
Úložný prostor je zásadní
Začneme úložným prostorem. Toho by mělo být i v malé kuchyni dostatek. Nejen, že byste měli být schopni schovat všechno kuchyňské náčiní, ale také dostatek potravin pro přípravu výborných pokrmů. A o kvalitních spotřebičích ani nemluvě. Prostor je tedy zásadní. Zapomeňte na komplikované linky a zbytečnosti. Zaměřte se na jednoduchost a hlavně praktičnost.
Prostor byste měli mít i kolem vaření
A u prostoru ještě chvíli zůstaneme. Ten byste totiž měli mít nejen v celé kuchyni, ale také kolem vařící plochy. Největší české kuchařské kapacity preferují volný prostor nalevo i napravo od vařící plochy. Můžete si tak jednotlivé potraviny v klidu bez problémů odkládat na všechny strany.
Zásadní je i vaše pohodlí
Všechny tyto rady o správném uspořádání prostoru vedou k jedné hlavní myšlence - při vaření byste se měli cítit pohodlně a komfortně. Vaření by mělo být zábavné a ne frustrující. Vaření je radost!
A pokud přece jen nejste schopni vytvořit si dostatečný prostor na vaření, snažte se alespoň průběžně vše uklízet a nezacpávat si volné místo zbytečnostmi. Přece jen se už dnes setkáte s mnohými spotřebiči, které zastanou několik úkolů najednou.
NAŠ TIP: k úklidu špinavého nádobí můžete klidně využít prostor myčky nádobí, a to i přímo v průběhu vaření. Jednak tím získáte volný prostor ve dřezu a na pracovní desce a také si výrazně zkrátíte finální úklid kuchyně. Pár tipů na myčky nádobí včetně těch nejprodávanějších naleznete zde ...
![]() |
![]() |
![]() |
||||
Volně stojící myčky | Vestavné myčky nádobí | Stolní myčky |